Βιογραφικό Σταύρος Κων. Φιλοξενίδης

Ο Σταύρος Κων. Φιλοξενίδης γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος και εταίρος της δικηγορικής εταιρείας με την επωνυμία «Κ. & Σ. Φιλοξενίδης και Συνεργάτες: Δικηγορική Εταιρεία». Είναι Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΔΣΠ), Δικηγόρος παρ’ Εφέταις.

Σπούδασε και αποφοίτησε από το Νομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στο διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων περιφέρειας Εφετείου Πειραιώς (Α’ Εξεταστικής περιόδου 2015) κατατάχθηκε πρώτος των επιτυχόντων με συνολική βαθμολογία μορίων 9,34/10, αποκομίζοντας και σχετικό έπαινο, βαθμός που ήταν άλλωστε και ο υψηλότερος και στο σύνολο της Επικράτειας (Εφετειακή Περιφέρεια Πειραιώς – Αθηνών).

Κατά την στρατιωτική του θητεία (Μάρτιος 2014 – Δεκέμβριος 2014) του ανατέθηκαν καθήκοντα στην Εισαγγελία του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου των Ενόπλων Δυνάμεων αποκομίζοντας αρκετή εμπειρία από ποινικές δίκες {εφέσεις κατά αποφάσεων των πρωτοβαθμίων στρατιωτικών δικαστηρίων (στρατοδικείων, αεροδικείων και ναυτοδικείων), και αναθεωρήσεις αποφάσεων}.

Οι τομείς ενασχόλησής του καλύπτουν ευρύ φάσμα υποθέσεων αστικού, εμπορικού και ποινικού δικαίου, ενώ έχει ασχοληθεί αρκετά και με το δίκαιο Αλλοδαπών.

Έχει λάβει διαπιστευτήρια από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Laureate International Universities – πάνω στην “Εφαρμοσμένη Ποινική Δικονομία”.

Έχει Παρακολουθήσει εισηγήσεις από ειδικούς στον τομέα τους επιστήμονες, για την ενδοοικογενειακή βία και την ψυχολογία των συγκρούσεων στην οικογένεια (διάσταση & διαζύγιο) στο πλαίσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οικογενειακή διαμεσολάβηση.