Βιογραφικό Σταύρος Κων. Φιλοξενίδης

Ο Σταύρος Κων. Φιλοξενίδης γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα.

Είναι Δικηγόρος LLM και Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε αστικές, εμπορικές και οικογενειακές υποθέσεις.

Είναι Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς (Δ.Σ.Π), προηγμένος ως Δικηγόρος παρ’ Εφέταις καθώς και μέλος του Γενικού Μητρώου Διαμεσολαβητών της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σπούδασε και αποφοίτησε από το Νομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σπούδασε και αποφοίτησε από το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο».

Εκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π) – Piraeus Mediation Centre στο Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση.

Οι τομείς ενασχόλησής του καλύπτουν ευρύ φάσμα υποθέσεων αστικού, εμπορικού και ποινικού δικαίου. Μεταξύ των καθημερινών του καθηκόντων είναι η δικαστική εκπροσώπηση και η εξωδικαστική επίλυση διαφορών, η νομική υποστήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων, η παροχή συμβουλευτικών νομικών υπηρεσιών (consulting).

Στο διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων περιφέρειας Εφετείου Πειραιώς (Α’ Εξεταστικής περιόδου 2015) κατατάχθηκε πρώτος των επιτυχόντων με συνολική βαθμολογία μορίων 9,34/10, αποκομίζοντας και σχετικό έπαινο, βαθμός που ήταν άλλωστε και ο υψηλότερος και στο σύνολο της Επικράτειας (Εφετειακή Περιφέρεια Πειραιώς – Αθηνών).

Κατά την στρατιωτική του θητεία (Μάρτιος 2014 – Δεκέμβριος 2014) του ανατέθηκαν καθήκοντα στην Εισαγγελία του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου των Ενόπλων Δυνάμεων αποκομίζοντας αρκετή εμπειρία από ποινικές δίκες {εφέσεις κατά αποφάσεων των πρωτοβαθμίων στρατιωτικών δικαστηρίων (στρατοδικείων, αεροδικείων και ναυτοδικείων), και αναθεωρήσεις αποφάσεων}.

Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει ως Νομικός Παραστάτης σε πολύκροτες δίκες (Ε.Ο. Πυρήνες της Φωτιάς, Ε.Ο. Χρυσής Αυγής, Υποθέσεις Λαθρεμπορίας κλπ)

Έχει λάβει διαπιστευτήρια από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Laureate International Universities – πάνω στην “Εφαρμοσμένη Ποινική Δικονομία”.

Έχει παρακολουθήσει εισηγήσεις από ειδικούς στον τομέα τους επιστήμονες, για την ενδοοικογενειακή βία και την ψυχολογία των συγκρούσεων στην οικογένεια (διάσταση & διαζύγιο) στο πλαίσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οικογενειακή διαμεσολάβηση.

Γνωρίζει και ομιλεί άριστα τόσο την Αγγλική όσο και την Ιταλική γλώσσα.